OSTALI SPORTOVI

Rukometaši BiH danas igraju kontrolni susret protiv Crne Gore

Priprema pred kvalifikacijske duele

Fena

4.1.2016

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Baru (17 sati) odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćom selekcijom Crne Gore.

Bh. rukometašima kontrolni susret protiv učesnika predstojećeg evropskog prvenstva, koje počinje sredinom januara u Poljskoj, poslužit će za uigravanje ekipe za nastavak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.     

Drugi dio kvalifikacija igrat će se od 6. do 13. januara, a u tom periodu najbolji bh. rukometaši će odigrati četiri susreta. Prva utakmica protiv selekcije Kosova igrat će se već u srijedu, 6. januara u Đakovici, a revanš je na rasporedu za tri dana u Tuzli.

Izabranici selektora Dragana Markovića kvalifikacije završavaju revanš susretima sa Slovačkom 13. januara u Hlohovecu i Litvanijom 17. januara u Tuzli.

Nakon dva meča u prvom dijelu kvalifikacija, igranim početkom novembra, reprezentacija BiH dijeli prvo mjesto u Prvoj grupi s Litvanijom s tri boda, treća je Slovačka s dva, dok je Kosovo posljednje bez bodova. 

Bh. rukometaši kvalifikacije su otvorili pobjedom u Tuzli nad Slovačkom s 29:25, dok su u gostima remizirali s Litvanijom 27:27.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.