OSTALI SPORTOVI

Rusi objavili spisak dopingovanih osvajača olimpijskih medalja u Pekingu

Bili pozitivni nakon ponovljenog pregleda doping testova

Fena

25.5.2016

 Ruska novinska agencija  Tass  objavila je spisak sa 14  takmičara, iz tri sporta, koji su bili pozitivni nakon ponovljenog pregleda doping testova sa Olimpijskih igra  2008. u Pekingu, koji je  zahtijevao  Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Na spisku je 11 atletičara i atletičarki, dvije dizačice tegova i jedan veslač. 

Ruska atletska federacija na svojoj službenoj stranici  objavila da niko ko je u prošlosti koristio nedozvoljana sredstva neće moći nastupiti na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Na spisku su atletičarke i atletičari:  Julija Čermošanskaja, zlatna u štafeti na 4x100 m, Marija Abakumova, srebrna u bacanju koplja, Anastasija Kapačinskaja i Tatjana Firova, srebrne u štafeti 4x400 m, Denis Nižegorodov, bronzani u brzom hodanju na 50 km, Inga Abitova, trkačica na  10.000 m, Denis Aleksejev, bronzani na 400 m, Jekaterina Volkova, bronzana  na 3000 m sa preprekama, desetobojac  Aleksander Pogorelov, bacač  kugle  Ivan Jušakov i Ana Čičerova, bronzana u  skoku u vis,  veslač Aleksander Kornilov, te srebrna i bronzana u dizanju tegova Marija Šajnova i Nadežda Jevstjukina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.