OSTALI SPORTOVI

BANJA LUKA Otvoreno Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama

Učestvuju reprezentativci iz trideset država

Fena

2.6.2016

Ceromonijom svečanog otvaranja jučer je u Banjoj Luci počelo Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za seniore "Banja Luka-Vrbas 2016".

ICF Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu, na kojem će učestvovati reprezentativci iz trideset država, trajat će do 5. juna, a takmičarski dio odvijat će se na rijeci Vrbas, u kanjonu Tijesno.

Na ovom takmičenju Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 11 reprezentativaca u seniorskoj kategoriji, kao i tri takmičara koji su prijavljeni za revijalnu trku veterana, kojom se danas otvara takmičarski program prvenstva.

Nikola Stanković, direktor trke Svjetskog prvenstva je naglasio da su, i uprkos poteškoćama koje su pratile izgradnju staze, ispunjeni svi tehnički uvjeti za početak takmičenja.

- Održana su dva noćna treninga, sve je proteklo u najboljem mogućem redu, tako da smo mi kao organizatori zadovoljni, a takmičari nemaju nikakve primjedbe, kazao je Stanković.

Prema njegovim riječima najveći favoriti su Njemačka, Francuska i Slovenija, čije boje brani aktuelni svjetski prvak, a podsjetio je da se od domaćih takmičara najveći rezultat očekuje od Darka Savića.

Ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović je istakla da je ovaj događaj od posebnog značaja, jer pokazuje da Banja Luka i RS imaju potencijal da organizuju velike manifestacije, a svim učesnicima je poželjela uspješno takmičenje.

Pored sportskog dijela takmičenja, ovogodišnje ICF Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama, prati i bogat muzički program, saopćili su organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.