OSTALI SPORTOVI

Mirsadu Terziću uručena nagrada za najboljeg rukometaša BiH za 2016. godinu

U izboru portala SCsport.ba

SCsport.ba

17.1.2017

Mirsadu Terziću, reprezentativcu Bosne i Hercegovine i jednom od najcjenjenijih odbrambenih igrača svijeta, uručena je nagrada za najboljeg rukometaša naše države za 2016. godinu u izboru portala SCsport.ba.

Finalista Lige prvaka s Veszpremom, osvajač SEHA lige, prvenstva i Kupa Mađarske, sasvim zasluženo je ponio titulu najboljeg rukometaša Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, a osvojio je skoro maksimalan broj glasova žirija.

"Veliko zadovoljstvo i čast je biti najbolji rukometaš BiH. Iznenađen sam nagradom, kao i onom za najboljeg sportistu BiH. Hvala Sport Centru na ovoj sjajnoj nagradi. Hvala i kolegama u reprezentaciji i klubu, kao i trenerima, jer bez njih ne bih ni ja kao pojedinac izašao kao nagrađeni", rekao je Terzić, te je dodao:

Vrijedi istaći da je inicijator SC Izbora najboljeg rukometaša Bosne i Hercegovine Jasmin Tajić, bivši uposlenik Sport Centra i trenutno novinar Oslobođenja.

"Čestitam Mirsadu Terziću na osvojenoj nagradi. Drago mi je što se ovaj izbor nastavio. Nadam se da će još dugo trajati i da će iz godine u godinu biti na višem nivou", istakao je Tajić.

U redakciji Sport Centra Terziću je nagradu uručio glavni i odgovorni urednik portala, Anel Kerić.

"Prije svega želim čestitati Mirsadu Terziću na tituli najboljeg rukometaša BiH i zahvaliti mu se što nas je posjetio kako bismo mu uručili nagradu. Želim se zahvaliti Jasminu Tajiću, bez kojeg ovog izbora vjerovatno ne bi ni bilo. On je dao veliki doprinos našem portalu", kazao je Kerić.

"Trudit ćemo se da ovaj izbor traje još dugo i da iz godine u godinu bude sve bolji".

SCsport.ba treću godinu u nizu dodjeljuje nagradu za najboljeg rukometaša Bosne i Hercegovine. Prvu titulu ponio je Nikola Prce 2014. godine, da bi nakon njega najboljim rukometašem za 2015. godinu proglašen Vladimir Vranješ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.