OSTALI SPORTOVI

Rukometaši Francuske i Norveške u četvrtfinalu SP

Lagane pobjede

(Fena)

21.1.2017

Rukometne reprezetacije Francuske i Norveške plasirale su se u četvrtinale Svjetskog prvenstva. 

Domaća selekcija Francuske u Lilleu je u osmini finala pobijedila Island sa 31:25 (14:13), dok su rukometaši Norveške u Albertvilleu bili bolji od Makedonije sa 34:24 (12:10).

Prvi strijelac Francuske bio je Michael Guigou sa šest golova, po pet golova su  dodali Nedim Remili i Ludovic Fabregas, dok je Runar Karason sa sedam golova predvodio Island.

Francuska će u četvrtfinalu u utorak također u Lilleu igrati protiv boljeg iz susreta Bjelorusija - Švedska koji je na programu u nedjelju.

U susretu Norveška - Makedonija po šest golova za pobjedničku ekipu postigli su Magnus Jondal i Eivind Tangen, po pet su dodali Sander Sagosen, Bjarte Myrhol i Kristian Bjornsen, dok su u sastavu Makedonije najefikasniji bili Kiril Lazarov sa šest i Stojanče Stoilov s pet golova.

Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz meča Danska - Mađarska koji je na programu u nedjelju.

Danas su na programu još utakmice Rusija - Slovenija (Pariz) i Brazil - Španjolska (Montpellier), dok će u nedjelju igrati Mađarska - Danska (Albertville), Bjelorusija - Švedska (Lille), Njemačka - Katar (Pariz) i Hrvatska - Egipat (Montpellier).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.