OSTALI SPORTOVI

Transferi uživo: Sad se Juventus trese zbog Neymara

Avaz.ba

22.7.2017

Sve je izvjesnije da će, ako nađe način da zaobiđe finansijski fer plej PSŽ platiti klauzulu za Nejmara. A onda, strepe Italijani jer postoji izgleda još jedna klauzula!

Katalonski mediji tvrde da je transfer blizu, da je praktično ostalo jedino da PSŽ nađe način da finansijski zatvori uloženo u Neymara i da bi već slijedeće sedmice mogli da plate klauzulu i odvedu Neymara. 

Njegov otac je već dogovorio uslove, 40 miliona eura godišnje i sva je prilika da ćemo vidjeti najveći transfer u historiji fudbala.

Barcelona bi na ime obeštećenja zaradila oko 220 miliona eura što bi bila nevjerovatna suma kojom bi mogla da u potpunosti obnovi tim. 

Strahuju Juventus i Liverpul, prije svega "Bjankoneri".

Naime, prilikom potpisivanja novog ugovora, navodno je Dibali obećano da će ga Juventus u budućnosti pustiti u Barcelonu ako Katalonci ponude novi svjetski rekord. 

Da li je to ušlo u ugovor, ostaje da vidimo, tek navijači su u panici, jer platiti oko 130 miliona eura za Barcu će biti šala ako proda Neymara.

- Ne bojim se da ćemo izgubiti Dibalu, potpuno je posvećen timu - kaže Maks Alegri čiji tim upravo večeras igra protiv Barcelone na otvaranju američke turneje. 

Međutim, situacija bi se iz osnova promijenila ako Dibala zatražio da ode jer bi mu odlaskom Neymara mjesto u timu bilo garantovano, uz svog idola Mesija.

Naime, on bi sa Suarezom i Mesijem činio napadački trio i to bi moglo da bude ključ ovog ljeta za dolazak "La Hoje". 

Što se Kutinja tiče, njega navodno Klop neće prodati ni u kom slučaju, a i Barcelona planira da pojuri Brazilca narednog ljeta kada Inijesti istekne ugovor.

U svakom slučaju transfer Neymara bi izazvao lančanu reakciju i potpuno pomjerio stvari na pijaci, doveo praktično do eksplozije transfera, ali i cijena igrača. 

Čeka se Neymar, ili bolje rečeno njegov otac. On je, kako rekosmo, donio odluku, sada je sve na Pari Sen Žermenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.