OSTALI SPORTOVI

Potresna priča najbolje srpske plivačice: Bolujem od neizlječive bolesti...

Avaz.ba

1.8.2017

Najbolja srpska plivačica Nađa Higl objavila je na svojoj službenoj stranici da boluje od teške bolesti. 30-godišnja sportašica svoju je potresnu priču podijelila na dan kada je 2009. na Svjetskom prvenstvu u Rimu osvojila zlato na 200 metara prsno.

Nađa se bori s bolešću debelog crijeva, a liječnicima je trebalo dugo vremena da uopće shvate o kakvoj se bolesti radi. Tek kad je hospitalizirana na odjelu gastroenterologije u beogradskoj Zvezdari, stvari su krenule nabolje. Riječ je o bolesti koja se ne može izliječiti, nego se simptomi pokušavaju držati pod kontrolom. 

- Dijagnosticiran mi je ulcerozni kolitis, bolest debelog crijeva. U prvi mah sam bila užasnuta što je to autoimuna bolest koja će me pratiti do kraja života. Počela sam s terapijom, i nadala se poboljšanju, ali nakon nekog vremena sam opet pala jer nije bilo napretka. 

Moja borba i dalje traje, još uvijek nisam ušla u remisiju, ali imam dva najljepša motiva za borbu. 

Iako zbog bolesti nisam uspijevala da se izborim s dvije male bebe, bila sam sretna što imam priliku ozdraviti i gledati ih kako rastu. Zahvalna sam što je u pitanju bolest koja se može kontrolirati i s kojom može normalno živjeti kad se uvede u stanje remisije. 

Ja sam na putu tome i nadam se da ću uz pomoć biološke terapije doći do rezultata -  napisala je Nađa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.