OSTALI SPORTOVI

Sarajevo domaćin Međunarodnog rukometnog turnira za kadete

Avaz.ba

28.8.2017

Sarajevo će po drugi put biti domaćin Međunarodnog rukometnog turnira za kadete (2000/2001 godište) pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji će se igrati u periodu od 08.09. – 10.09.2017. godine u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“.

Turnir je od prve godine stvorio imidž jednog od najjačih rukometnih turnira za dječake u regiji, te su se upravo iz tog razloga organizatorima rado odazvale ekipe i na ovogodišnji turnir.

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „SPIRITUS“ Sarajevo.

Na turniru će igrati ekipe koje nam dolaze iz ex-Jugoslavije, a koje sa svojim seniorskim selekcijama imaju značajnu ulogu u europskom rukometu.

Na turniru igraju ekipe:

1. SELEKCIJA GRADA SARAJEVA – 3 mjesto na prošlogodišnjem turniru

2. H.R.K. IZVIĐAČ CO (BiH)

3. R.K. BORAC m:tel (BiH)

4. R.K. CELJE PIVOVARNA LAŠKO (Slovenija) – branioc titule,

5. R.K. BALIĆ&METLIČIĆ (Hrvatska) – finalista sa prošlogodišnjeg turnira,

6. R.K. CRVENA ZVEZDA (Srbija),

7. R.K. PARTIZAN (Srbija),

8. R.K. METALURG SKOPJE (Makedonija)

Navijači će i ove godine imati priliku tri dana uživati u rukometu i gledati sjajne poteze budućih zvijezda.

Cilj turnira je da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva. Organizacijom ovog turnira želimo pomoći klubovima iz Bosne i Hercegovine da uspostave bolje međusobne odnose sa klubovima iz regije i Europe sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta u BiH obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači, a samim tim i dobri ljudi što je još i bitnije.

SELEKCIJU GRADA SARAJEVA koja će nastupati na turniru čine igrači koji nastupaju u rukometnoj ligi Kantona Sarajevo. Igrači dolaze iz ekipa R.K. Bosna Sarajevo, R.K. Briješće Sarajevo, R.K. Sedmerac Sarajevo, R.K. Slavija Istočno Sarajevo, R.K. Vogošća , R.K. Radnički Goražde i R.K. Goražde. Stručni štab čine treneri Sanjin Kolaković (R.K. Sedmerac), Muhamed Imamović (R.K. Briješće), Dejan Tešanović (R.K. Slavija) i Sead Lagumdžija (R.K. Sedmerac).

Veliku zahvalnost smo dužni institucijama i kompanijama koje su dale punu podršku turniru, a to su Grad Sarajevo, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Novi Grad Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kao zlatni sponzor kompanija SHOT doo Zenica, te kao sponzori kompanije MIBRAL doo Sarajevo, GOG Računari Zenica, ZENKO doo Zenica, AGRAM dd podružnica Sarajevo, HYUNDAI auto, 4e-Consulting, sportska kladionica 5plus, kompanija ALMA RAS koja nastavlja da pruža pomoć omladinskim i sportskim projektima sa brendom MANNERS, brendovi SKY COLA, NUTRIBULLET i ELLA voda.

Pozivamo sve zaljubljenike u rukomet i sve navijače pomenutih klubova da dođu i podrže svoj tim u borbi za što bolji plasman.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.