OSTALI SPORTOVI

Velika nagrada italije | Hamiltonu pobjeda i čelna pozicija

(A. S.)

3.9.2017

Luis Hamilton (Lewis) ostvario je na Velikoj nagradi Italije svoju 59. pobjedu karijere, a Valteri Botas (Valtteri Bottas) drugim je mjestom donio Mercedesu dvostruki trijumf ove nedjelje. 

Trećeplasirani Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) izgubio je vodeću poziciju u ukupnom poretku i sada zaostaje tri boda za britanskim rivalom...

Nakon snažne kiše koja je dala dodatnu dramaturgiju kvalifikacijama u subotu, u nedjeljnoj utrci po suhoj stazi nije bilo iznenađenja i Mercedes je s lakoćom ostvario dvostruku pobjedu.  

Hamilton koji je ispisao historiju svojom 69. prvom startnom pozicijom u karijeri vodio je od prvog od posljednjeg zavoja i na kraju bez ikakvih problema upisao šestu pobjedu ove sezone, drugu zaredom nakon trijumfa u Belgiji prošle sedmice. 

Botas u prvih se nekoliko krugova probio na drugo mjesto i mirno ga je sačuvao, a Fetel koji je startao tek šesti uspio je proći pokraj Raikonena (Raikkonena), Strola (Strolla) i Okona (Ocon), no bolje od trećeg mjesta nije mogao.

Četvrti je na kraju završio Danijel Rikardo (Daniela Ricciardo), koji se odlično probio s dna poretka, a slabo peto mjesto pripalo je Raikonenu. 

U ukupnom poretku Hamilton je pretekao Fetela i sada ima tri boda prednosti, no to bi se moglo promijeniti za dvije sedmice kada je na rasporedu Velika nagrada Singapura, ulična staza koja bi Ferrariju trebala više odgovarati...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.