OSTALI SPORTOVI

Sutra počinje Triatlon kup "Kulin ban" na Boračkom jezeru

Piše: Avaz.ba

7.9.2017

Međunarodni triatlon kup „Kulin ban“ Boračko jezero 2017., ove godine održat će se u periodu od 8. do 10. septembra. 

Organizator je Triatlon asocijacija u BiH, koja je punopravna članica Olimpijskog komiteta BiH, Svjetske Triatlon asocijacije i Evropske Triatlon Unije, u saradnji sa Eko selom „Boračko jezero“.

Glavna utrka u disciplini „Sprint triatlon” održat će se 9. septembra 2017. godine, sa početkom u 14 sati na Boračkom jezeru. Ova disciplina sastoji se od tri sprint distance naizmjenično: plivanje 750 metara, vožnja bicila 20 km i trčanje pet kilometara. 

Kao jedan od najmlađih olimpijskih sportova, triatlon ima tendenciju rasta popularnosti u svijetu i sve veći broj pristalica i članova Triatlon asocijacije i klubova po cijeloj BiH.

Ta spektakularnost može se pripisati činjenici da je triatlon sport za ljude svih dobnih skupina, svih razina sportske pripremljenosti, ne poznaje spolne granice i uključuje ljude iz svih razina društva. Triatlon je uistinu za svakoga i nudi jako puno za sve one koji se odluče pokrenuti i promijeniti svoj način života.

Na takmičenju se očekuje učešće preko 200 takmičara, predstavnika BiH, Mađarske, Srbije, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gorem uz veliki broj gledalaca iz cijele BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.