OSTALI SPORTOVI

Sead Kajtaz, otac naše najbolje plivačice: Amina je prešla u Mladost, hvala gradonačelniku Milanu Bandiću

Sead Kajtaz, Amina Kajtaz, Milan Bandić

Piše: A. SOKOLOVIĆ

8.9.2017

Amina Kajtaz, jedna od naših najperspektivnijih plivačica, od danas je novi član Hrvatskog akademskog plivačkog kluba Mladost iz Zagreba.  

Tu vijest  za naš portal potvrdio je njen otac Sead Kajtaz, nekadašnji fudbaler Veleža, koji se s Aminom već dva dana nalazi u glavnom gradu Hrvatske, kako bi s jednim od najtrofejnijih plivačkih klubova u regionu dogovorio uvjete za rad. 

Amina je na posljednjoj Olimpijadi u Rio de Žaneiru predstavljala boje Bosne i Hercegovine. Posljednjih mjeseci trenirala je u Sarajevu i Banjoj Luci, ali ponudu iz Zagreba nije mogla odbiti.

- Amina je potpisala za Mladost i svi smo presretni. Izrazio bih veliku zahvalnost gradonačeniku Zagreba Milanu Bandiću, koji nam je izašao ususret i pomogao oko uvjeta, smještaja, ishrane... Bez njegove pomoći, vjerujte mi da bi sve ovo bilo teško realizirati – kaže Sead Kajtaz za Avaz.ba.

Amina je također prezadovoljna. S njom će u Zagrebu trenirati vrhunski stručnjak Lorenco, koji je radio s najboljim hrvatskim i regionalnim plivačima i plivačicama. 

- Dugo su me zvali iz Mladosti i ugovor je konačno potpisan. U Zagrebu ću sigurno ostati do Olimpijade u Tokiju. Želim napredovati i ovdje imam fenomenalne uvjete za rad. I ja bih se zahvalila gradonačelniku Bandiću – kazala je Amina Kajtaz.


Amina s ocem Seadom: Ogromna podrška. Amina s ocem Seadom: Ogromna podrška

Kajtazi u Mostaru: Složna i uspješna porodica. Kajtazi u Mostaru: Složna i uspješna porodica

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.