OSTALI SPORTOVI

Vogošća u trećem kolu Čelendž Kupa

E. Muračević/ Avaz.ba

Piše: Avaz.ba

17.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U trećem kolu EHF Chalange Cupa, pored ekipa „Konjuh“ iz Živinica i „Zrinjski“ iz Mostsrta, nastupit će i Rukometni klub „Vogošća Poljine Hills“ iz Vogošće. 

Iako su u revanš susretu poraženi od izraelske ekipe „Holon“ sa 23 :24, oni su nastup u nastavku takmičenja na evropskoj sceni izborili zahvaljujući uvjerljivojh pobjedi u prvom susretu (31 :24). 

Vrlo podmlađena vogošćnka ekipa predvođena trenerm Senadom Skopljakom, kao što je i obećala, dala je sve od sebe te je, iz daljnjeg takmičenja, eliminisala vrlo kvalitetnu i respektabilnu ekipu „Holona“.

- U prva tri kola rukometne Premijer lige BiH pokazali smo da nismo izgubli ništa na kvalitetu igre, kaže Senad Skopljak. Otuda tri pobjede nisu bile nikakvo iznenađenje. Sa velikim ambicijama smo, nakon temeljitih priprema, ušli u utamice sa „Holonom“ i rezultat jednostavno nije mogao izostasti. Razbili smo njihovu snažnu i dosta grubu odbranu te se zasluženo izborili za nastavak takmičenja u ovom evropskom kupu. I u susret sa norveškim „Bergenom“ dat ćemo sve od sebe da na pravi način predstavimo našu zemlju Bosnu i Hercegovinu - rekao je Skopljak.

- Izraelci su do sada bili jedna od najjačih ekipa sa kojima smo se susreli - kaže Alen Geko, kapiten RK „Vogošća Poljine Hills“. 

Dodao je i da je presudila velika želja.

- Mi smo u utakmice sa njima ušli srcem i sa velikom željom da napravimo iskorak na evropskoj sceni i naš san se ostvario. Prezadovoljan sam atmsferom u ekipi u kojoj igraju svi za jednog jedan za sve, te ne sumnjam da ćemo i u narednim susretima imati prilike da se radujemo - zaključio je Geko.

Golman vogošćanske ekipe bio je jedan od junaka.

- Kao i svaki član naše ekipe i ja sam dao maksimum od sebe i presretan sam što smo za svoje vjerne navijače priredili rukometnu feštu za pamćenje - rekao je Mirza Haseljić, golman vogošćanske ekipe i jedan od junaka koji je svojim odbranama itekako pomogao da se vogošćani plasiraju u treće kolo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.