OSTALI SPORTOVI

Malinović za Avaz.ba: Najvažnije je da na startu kvalifikacija uđemo s dvije pobjede

Piše: A. SOKOLOVIĆ

20.10.2017

Počinje rukometna groznica u Bosni i Hercegovini. Prvu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dansku i Njemačku 2019. naša rukometna reprezentacija igra naredne srijede protiv Estonije, 25. oktobra u Sarajevu, u dvorani "Mirza Delibašić" (20 sati). 

Rukometni “Zmajevi” okupit će se u ponedjeljak, 23. oktobra na Ilidži, gdje će imati dva dana da se pripreme za važan duel protiv Estonija, s kojom imamo loše iskustvo, s obzirom na činjenicu da su nas dva puta ranije pobjeđivali.


Tihi bombarder

Sjajni “Tihi bombarder”, kako od milja zovemo našeg Dejana Malinovića, uvjeren je da će bh. tim s dvije pobjede otvoriti ove kvalifikacije.  

Zadnji put smo izgubili. Estonija nije naivna ekipa, ali imamo dobru vijest da su se njihova četiri najbolja igrača oprostila od aktivnog igranja. Oni su podmladili selekciju i u BiH dolaze u mnogo slabijem sastavu – kaže Malinović za Avaz.ba.

Nakon što je napustio francuski Kreteil, Malinović se preselio u Rumuniju. Odlično se snašao u Konstanci, gdje se odlično uklopio u ovaj renomirani evropski kolektiv.

- S obzirom na to da sam godinu propustio, zadovoljan sam. Konstanca se vraća, osjećaj je super i lijepo je ponovo tresti mreže – priča nam Malinović.

Ciljeva ima mnogo. Trenutno najveći je da do kraja bude spreman, da se vrati u staru formu.

- Imamo jako dobru ekipu, konkurirat ćemo ove sezone za prvo mjesto i oečkujem da se okitimo naslovom. Lijepo bi bilo u prvoj sezoni osvojiti barem jedan trofej u Rumuniji - kaže Malinović.


Malinović: Poziv navijačima P. Krstović, agencija ZIPR Consultancy, Sarajevo. Malinović: Poziv navijačima P. Krstović, agencija ZIPR Consultancy, Sarajevo

Nakon što je Bosna i Hercegovina više nesretno nego nezaslužno ostala bez Eura u utrci sa Austrijom, od novih kvalifikacija za Mundijal svi se nadamo uspjehu i novom plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Kao što je poznato Malinović je učestovala, zajedno sa BiH, na posljednjem Mundijalu u Kataru 2015. godine.

- Očekujem da ove kvalifikacije budu bolje. Naravno, još je problem blokada računa, ali s novim rukovodstvom u Savezu se počelo ispravno raditi. Nadamo se da ćemo vidjeti i rezultate – kaže Malinović.

I on je kao i predsjednik RSBiH Gordan Muzurović pozvao navijače da su srijedu dođu na utakmicu i napune Skenderiju do posljednjeg mjesta.

- Za početak najvažnije da uđemo u ove kvalifikacije s dvije pobjede i dignemo kvalitet naše igre protiv malo slabijeg protivnika. Šanse za plasman na Mundijal uvijek postoje, sve zavisi kakvog protivnika u baražu izvućemo. No, dalek je put do baraža i mislim da o njemu ne treba još razmišljati – priča Malinović.

Rad s mladima veoma važan

Pohvalio je rad selektora Bilala Šumana, a posebno što se dovoljno pažnje daje mladim generacijama, budućim asovima u A-timu.

- Okupljanja mladih igrača su pun pogodak i tu velika zasluga ide na račun selektora Šumana. On, inače, odlično radim i njegov dolazak na klupu je veliki plus za sve nas – kaže Malinović.

Kada ima vremena posjeti rodnu Banju Luku, grad rukometa.

- Volim otići kući, gdje mi je inače najljepše. Dosta igrača nas ima i u reprezentaciji BiH – kaže Malinović, kojem je suigrač iz reprezentacije Benjamin Burić vjenčani kum.

Supruga Aleksandra diplomirala


Dejan je dvije godine u sretnom braku sa prelijepom Aleksandrom.

- Ja sam se stao na “ludi kamen” i to je za mene završena priča. Aleksandra je nedavno i diplomirala i prelijepo nam je u braku – kaže Dejan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.