Rukometni "Zmajevi"okupljaju se danas u Sarajevu

Fena
23.10.2017 07:51

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži, gdje će započeti pripreme za prva dva susreta kvalifikacija za SP protiv Estonije. 

Selektor Bilal Šuman pred okupljanje suočio se s otkazima trojice igrača - Duška Čelice, Marka Tarabochije i golmana Nebojše Grahovca, zbog čega je uputio naknadne pozive dvojici srednjih bekova. Na pripreme su pozvani Goran Daničić iz banjalučkog Borca te Adnan Harmandić iz visočke Bosne, kao i golman francuskog Caena Denis Serdarević.

Prvi meč u kvalifikacijama rukometaši BiH igraju 25. oktobra u Sarajevu, dok je revanš-meč ove dvije reprezentacije na rasporedu tri dana kasnije u Tallinu.

Reprezentacija BiH zbog blokade računa Rukometnog saveza BiH suočila se s problemima vezanim za organizaciju utakmice, ali je selektor Šuman zajedno sa direktorom reprezentacije Gordanom Muzurovićem uspio pronaći način da se osiguraju sredstva za susret u Sarajevu te putovanje u Tallinn.

U okviru Šeste grupe kvalifikacija još se nalazi Švicarska, protiv koje će bh. rukometaši igrati dvomeč 10. i 13. januara naredne godine.

Pobjednik grupe izborit će nastup u baražu (dodatnim kvalifikacijama).

NA VRH