OSTALI SPORTOVI

Muhamed Zulfić za Avaz.ba: Moramo biti oprezni, Estonci nisu nimalo naivna reprezentacija

Zulfić: Atmosfera u timu odlična

D. K.

24.10.2017

Rukometni "Zmajevi" vrše posljednje pripreme uoči sutrašnjeg duela prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će 2019. godine biti održano u Danskoj i Njemačkoj.

Prva prepreka bh. rukometašima je neugodna Estonija, sa kojom smo se do sada sastajali četiri puta. Obje selekcije imaju po dvije pobjede, ali su posljednja dva duela pripala BiH.

Iako su i selektor Bilal Šuman, ali i igrači optimisti uoči dvomeča s Estoncima, treba imati u vidu kako se radi o nimalo naivnoj reprezentaciji u čijem sastavu su čak trojica rukometaša koji nastupaju u njemačkoj Bundesligi.

- Atmosfera u timu je odlična. Iako nemamo puno vremena, i ovo što imamo maksimalno koristimo kako bismo se što bolje pripremili za Estonce. Sutra jurišamo na pobjedu u "Skenderiji", a onda u subotu napadamo Talin - kazao je u razgovoru za Avaz.ba desno krilo "Zmajeva" Muhamed Zulfić.


Zulfić: Brani boje turske Ankare

Na pripremama, koje su jučer počele na Ilidži, nema trojice iznimno bitnih igrača na koje Šuman neće moći računati protiv Estonaca. Radi se o povrijeđenima Dušku Čelici i Marku Tarabochiji, te Nebojši Grahovcu, koji među stativama našeg gola neće stajati zbog ranije najavljenih privatnih obaveza.

- Bit će dosta teža utakmica od očekivanog. Dva glavna estonska rukometaša vraćaju se u reprezentaciju. Međutim, dat ćemo sve od sebe da kvalifikacije započnemo sa dva boda - rekao nam je Zulfić.

Zulfić je u reprezentativnom dresu debitovao protiv Irana na Svjetskom prvenstvu u Kataru 16. januara 2015. godine. Od ove sezone brani boje turskog kluba MYK Ankara.

Utakmica BiH - Estonija igra se sutra u sarajevskoj "Skenderiji" sa početkom u 20 sati. Revanš je tri dana kasnije u Talinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.