OSTALI SPORTOVI

Bosna i Hercegovina savladala Estoniju 31:24!

S. Saletović/ Avaz.ba

Piše: N. Kr.

25.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Estoniju (31:24) u okviru prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine.

Naši rukometaši su od prvog minuta bili bolji na parketu Skenderije i na kraju su zasluženo upisali pobjedu i uspješno otvorili novi kvalifikacijski ciklus.

Unatoč velikim organizacijskim i finansijskim problemima rukometaši koje predvodi Bilal Šuman nisu imali problema sa slabašnom Estonijom.

Nakon prvih 30 minuta rezultat je glasio 18:10 za našu reprezentaciju, a posebno je bio raspoložen Benjamin Burić na našem golu. On je upisao devet odbrana.

I u drugom poluvremenu naša selekcija je sjajno igrala i u fazi odbrane i napada. Rezultat se uglavnom kretao na oko šest do sedam golova prednosti za naše reprezentativce.

Na kraju, slavili smo pobjedu rezultatom 31:24.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Vladimir Vranješ sa osam pogodaka iz isto toliko pokušaja, dok je Marko Panić postigao jedan gol manje. Nikola Prce je meč završio sa pet, a Ivan Karačić i Srđan Predragović sa po četiri gola. U ekipi Estonije je bolji od ostalih bio Martin Johanson (Johannson) sa pet golova, dok je Mait Patrail dodao jedan gol manje.

U narednom kolu naša reprezentacija za tri dana igra u gostima protiv Estonije.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.