OSTALI SPORTOVI

Zijad Horozović šampion u obaranju ruke

Piše: A. M.

6.11.2017

U Kragujevcu je tokom vikenda održano Drugo otvoreno prvenstvo u dizanju tegova za osobe sa invaliditetom. Na prvenstvu je nastupilo 40 takmičara iz Makedonije, Bugarske, Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. 

Boje BiH su predstavljali takmičari i članovi Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Zavidovići, te takmičari Sportskog društava invalida „Kakanj 92“ iz Kaknja.

Ekipu iz Zavidovića čine Mujo Parić, kategorija do 80 kg, Sead Ljubović (80 kg), Hasib Vuković (85 kg), Asim Mujić (90 kg) i Zijad Horozović (107 kg).

U ukupnom poretku prvenstva SSRI Zavidovići je drugoplasirani, dok su odlične pojedinačne rezultate ostvarili Mujo Parić i Hasib Vuković. 

U svojim kategorijama su osvojili srebrne medalje, dok su Asim Mujić i Zijad Horozović prvoplasirani.

Odličan plasman su ostvarili i takmičari iz Kaknja, Tarko Mukades i Samir Mehinović koji su prvoplasirani u kategorijama veterana do 80 i 90 kg.

Pored takmičenja u dizanju tegova održano je i prvenstvo u obaranju ruke, nove paraolimpijske discipline, a apsolutni šampion je takmičar SSRI Zavidovići Zijad Horozović, dok je Asim Mujić četvrtoplasirani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.