OSTALI SPORTOVI

Izviđač šest od šest

Piše: Er. B.

8.11.2017

Uz odbranu kakvu su do sada pokazivali i ritam mlade ekipe koji teško podnose rivali u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ljubuški Izviđač je ostvario i šestu vezanu pobjedu na startu prvenstva, ovoga puta savladavši Derventu (24:16).

Domaći su se držali u prvom poluvremenu koje je pripalo “Skautima” uz minimalno vodstvo od 10:9, ali u drugom dijelu nisu mogli držati isti nivo protiv sastava trenera Silvija Ivandije.

- Pobjeda nije dolazila u pitanje, a protivnik se veoma loše snalazio na našu 5-1 odbranu - komentar je Ivandije.

U prvih pet utakmica Izviđač uopće nije mogao računati na ljevaka na poziciji desnog beka. Sad se polako priključuju Petar Bubalo i Mateo Rodin.

- Među 16 igrača za Derventu su bili i Bubalo i Rodin, ali smo imali problem u prvom poluvremenu jer je Kristijan Jarak dobio udarac u glavu, tako da više nije igrao, pa smo Bubala koristili i na desnom krilu.

Nije još u ritmu, ali očekujemo da ćemo i na toj poziciji biti sve jači, jer se i Rodin polako vraća i igra sve slobodnije. Uskoro ćemo i na toj strani biti puno bolji - najavljuje Ivandija.

Činjenica da i u postojećoj postavi ne znaju za poraz svakako je veliko ohrabrenje za “Skaute”, koji očito imaju još dosta rezerve u vlastitim redovima.

Derbi protiv Borca

Predstojećeg vikenda Izviđač će u Ljubuškom igrati protiv aktuelnog prvaka, banjalučkog Borca. Bit će derbi jedine dvije neporažene ekipe Premijer lige.

- To je svima nama veliki motiv. Borac nam je prošle sezone uzeo prvenstvo, dečki su već poslije utakmice s Derventom puno pričali o toj utakmici. Nadamo se da će dvorana biti popunjena i da će publika ovu novu ekipu Izviđača podržati, a ujedno se mi prikazati u najboljem svjetlu - zaključio je Ivandija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.