OSTALI SPORTOVI

Tuzlanke u Evropi nakon devet godina

Avaz.ba

9.11.2017

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa u subotu u grčkom Solunu igraju prvu utakmicu trećeg kola evropskog Čelendž kupa protiv domaćeg PAOK-a. To će biti prvi izlazak Tuzlanki na međunarodnu scenu nakon devet godina.

Predsjednik klupske Skupštine Zvjezdan Karadžin rekao je da ekipa putuje autobusom te da im do Soluna predstoji put od približno 1.000 kilometara, što je prilično naporno.

- Odlučili smo da krenemo na put u četvrtak ujutro i da prenoćimo u Skoplju. Zbog smrtnog slučaja u porodici, s nama neće biti Adrijana Damjanović, kao i suspendirana Šejla Kararić - kazao je Karadžin.

Sportski direktor i pomoćni trener Elmir Grabčanović napomenuo je da je ženski rukomet u Bosni i Hercegovini na evropskom dnu, dodavši da su prvakinje BiH Grude, kao i Krivaja, ispali iz takmičenja nakon teških poraza.

- Da smo ostali u prošlogodišnjem sastavu, vjerujem da bismo prošli u naredno kolo, ali kada o tome razmišljamo, hvata nas panika, jer ne znamo šta bismo dalje s obzirom na to da smo jedva sakupili novac za nastup protiv PAOK-a. No, u Grčku ne putujemo s bijelom zastavom - rekao je Grabčanović.

Povratnica u tuzlansku ekipu Neira Midžić kaže kako na put u Grčku odlaze tužni zbog saigračice Adrijane Damjanović, kojoj je preminuo otac. Kapiten Marijana Sorak smatra da će oslabljeni sastav Jedinstva dati sve od sebe da postigne što bolji rezultat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.