OSTALI SPORTOVI

Halilović: Pobjeda protiv Zrinjskog bi nam dobro došla pred pauzu

Fena

19.12.2017

Rukometaši sarajevske Bosne sutra će igrati meč 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv mostarskog Zrinjskog.

Pomoćni trener ''studenata'' Ermin Halilović očekuje tešku utakmicu protiv favorizovanog mostarskog kolektiva, ali nada se da će njegov tim pobjedom otići na pauzu.

- Nama je svaki meč bitan s obzirom na to da se borimo za opstanak u ligi. Nadam se pobjedi koja bi nam dobro došla prije pauze u prvenstvu. Imamo peh s povredama tokom cijele polusezone, tako da ću tek nakon pregleda znati ko može igrati - izjavio je Halilović.

Dodaje da je klub stabilan, te da se nalazi u teškoj situaciji samo po pitanju sportskih uspjeha, a vjeruje da će se i to promijeniti nakon pauze, kada se očekuje dolazak nekoliko igračkih pojačanja.

- Već odavno imamo u planu dovođenje nekoliko igrača. Ukoliko u tome uspijemo, vjerujem da opstanak neće doći u pitanje - rekao je Halilović.

Kapiten Bosne Tarik Alibegović naglašava da ''studentima'' u ovom meču sigurno neće nedostajati motiv.

- Pored dodatne motivacije koju imamo zbog borbe za opstanak u ligi, nismo zaboravili ni prošlogodišnja dešavanja i krađu u Kupu BiH koja se dogodila u Mostaru. To će za nas sigurno biti motiv više. Stanje na tabeli nije realna slika kvaliteta ove ekipe i nadam se da ćemo to dokazati - izjavio je Alibegović i pozvao publiku da dođu na utakmicu i podrže svoju ekipu.

Utakmica 13. kola Premijer lige BiH između Bosne i Zrinjskog će biti odigrana sutra u 17 sati u sportskoj dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.