OSTALI SPORTOVI

Toromanović: Možemo pobijediti Švicarsku u oba meča, nema kalkulacija

Fena

28.12.2017

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine okupili su se sinoć u Sarajevu, gdje će se u narednom periodu pripremati za dvomeč protiv selekcije Švicarske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.

Na početku kvalifikacija BiH je upisala polovičan uspjeh u dvomeču protiv selekcije Estonije zbog čega se izabranicima selektora Bilala Šumana nameće imperativ pobjede u oba meča protiv selekcije Švicarske.

Pivot reprezentacije BiH Muhamed Toromanović vjeruje da se BiH može nositi sa Švicarcima koji su respektabilna reprezentacija, ali koje je BiH i ranije pobjeđivala.

- Mislim da su svi naši igrači u dobroj formi i da znamo šta možemo očekivati u mečevima protiv Švicarske. Oni nisu uopće naivni, očekujemo teške mečeve, a nakon poraza protiv Estonije, ne možemo kalkulisati, moramo doći do pobjede u oba meča. Imaju izuzetne individualce, tu je i jedan od najboljih svjetskih srednjih bekova Endi Šmid (Andy Schmid), ali pobjeđivali smo ih i ranije – rekao je Toromanović u izjavi za Fenu.

Naglašava da BiH mora mnogo bolje igrati nego u drugom meču protiv Estonije, te da postoji u računica u kojoj bi se eventualnim porazom Švicarske u jednom od mečeva protiv Estonije stvorio krug od tri ekipe, a tada bi o plasmanu u baraž mogla odlučivati gol-razlika.

- Mi moramo pokušati pobijediti u oba meča i tada nam te računice ne bi ništa značile. Doveli smo sebe u mnogo težu poziciju nego što je bilo planirano, tako da ćemo gledati i ostale rezultate, ali u svakom slučaju želimo dvije pobjede - objasnio je Toromanović koji je zadovoljan svojom trenutnom formom.

Siguran je da će u drugom meču protiv Švicaraca tuzlanska dvorana ''Mejdan'', kao i uvijek, biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će Tuzlaci napraviti ''paklenu'' atmosferu i pružiti maksimalnu podršku bh. rukometašima.

Prvi susret između Švicarske i BiH igrat će se 10. januara u St. Gallenu, a revanš tri dana kasnije u Tuzli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.