OSTALI SPORTOVI

Bode Miler o Mikaeli Šifrin: Ona je najbolja u historiji skijanja, u Koreji može osvojiti četiri medalje

Avaz.ba

3.1.2018

Legendarni američki skijaš i vlasnik šest olimpijskih medalja Bode Miler (Miller) (40) smatra da je njegova sunarodnjakinja Mikaela Šifrin (Shiffrin) najbolja skijašica svih vremena.

"Mikaela je najbolja u historiji ovog sporta i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ona je tako uravnotežena, dinamična, intenzivna i koncentrirana. Ima izgleda u svakoj disciplini", kazao je Miler, prenosi Index.hr.

Miler je najuspješniji američki skijaš u historiji Zimskih olimpijskih igara, no uvjeren je da ga 22-godišnja Šifrin može prestići već na skorašnjim ZOI u Pjongčangu. Miler je do sada osvojio šest olimpijskih medalja pri čemu jedno zlato, tri srebra i dvije bronze, dok Šifrin ima slalomsko zlato iz Sočija 2014. godine. Mlada Amerikanka ima i tri zlata sa svjetskih prvenstava i jedno srebro, a u Svjetskom kupu je pobijedila 37 puta pri čemu 27 puta u slalomu.

  "Vjerujem da će u Koreji osvojiti najmanje dva zlata, a možda i tri ili četiri", dodao je Miler koji se penzionisao u novembru prošle godine nakon 20 godina aktivne karijere. Na ZOI u Pjongčangu bit će komentator na Eurosportu.  

"Pokušat ću prenijeti ljudima znanje, želim ih educirati, ali i učiniti skijanje zabavnim i uzbudljivim", rekao je Miler.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.