OSTALI SPORTOVI

Pehlivanović poražen u osmini finala

Z. Š.

9.1.2018

Sanjin Pehlivanović, omladinski prvak svijeta u bilijaru, zaustavljen je u osmini finala Mastersa u Kini porazom od domaćeg igrača Gong Haifenga.

Pehlivanović je ipak imao odličan nastup, savladao je tri protivnika na superjakom turniru, u kojem su učestvovali najbolji igrači sa svih kontinenata. Nagradni fond turnira je 300.000 američkih dolara.

U završnici su ostali većinom kineski igrači, jer se igra disciplina "kineska osmica", koja tek postaje svjetski popularna, a mješavina je snukera i "osmice". Uskoro će stolovi za “kinesku osmicu” stići i u našu državu, te u ostale zemlje regiona.

Naš mladi igrač već je velika zvijezda u Aziji, a na turniru je dobio i potpisao ugovor s kineskim sponzorima da godinu dana provede u ovoj zemlji, igra turnire i promovira “kinesku osmicu”. Pehlivanović će iz Kine putovati na evropska i svjetska prvenstva, te na turnire Eurotoura tako da neće zapostaviti svoju karijeru u blijaru.

Inače, glavni promotor “kineske osmice” je legendarni igrač snukera, Stiven Hendri (Stephen Hendry) koji godišnje inkasira milion američkih dolara.

Pehlivanović se zajedno sa svojim menadžerom Ramizom Turuljom vraća iz Kine 14. januara, a od 22 do 25. marta učestvovat će na velikom turniru u Bukureštu. Nakon toga ide ponovo u Kinu gdje će provesti 12 mjeseci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.