OSTALI SPORTOVI

Šuman: Imamo sve uvjete da napravimo pravi posao

M. Kadrić/Avaz.ba

N. R.

12.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Foto: M. Kadrić/Avaz.ba

- Mislim da koncept naše igre protiv Švicarske, baza u odbrani je dala rezultat. Odbrana je odigrala odlično praćena golmanom i to je jedan od razloga zbog čega smo pobijedili u Švicarskoj. Došli smo do izvora treba da se napijemo vode da se plasiramo u baraž, sačekamo kraj januara da vidimo ko će biti protivnik. Švicarci su osjetili nas, a i mi njih

To je danas na konferenciji za medije rekao selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman, uoči sutrašnje utakmice u tuzlanskom Mejdanu, gdje Zmajevi igraju protiv selekcije Švicarske posljednji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj. 

Izabranici selektora Šumana su prije dva dana istu repezentaciju u Sent Galenu pobijedili sa 24:21 i napravili veliki korak ka plasmanu u baraž, za koji im je sutra potreban neriješen rezultat ili pobjeda.

- Možda to bude igra sedam protiv šest u nekom dugom periodu, da pokušaju da pobijede. Znamo šta nam je činiti i kako ćemo igrati, imamo sve uslove da napravimo jedan pravi posao. Fokus je da se okrenemo prema nama a ne protivniku, da se fokusiramo na odbranu i individualne zadatke i da to ispadne kolektivni zadatak - kazao je Šuman.

Utakmica između BiH i Švicarske igra se od 20 sati, a karte za taj meč su rasprodate.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.