OSTALI SPORTOVI

Vujović napravio haos na pres-konferenciji: Rukomet vode debili!

Avaz.ba

16.1.2018

Legendarni rukometni trener Veselin Vujović napravio je pravi haos na konferenciji poslije meča između Slovenije i Njemačke, gdje su sudije ukrale pobjedu njegovoj ekipi u posljednjim sekundama.

Grmio je selektor Slovenije poslije meča na arbitre i organizaciju, a objasnio je i zašto je stao na gol, ne dozvoljavajući da se sedmerac uopće izvede.

Na kraju su ga njegovi igrači i ostali članovi stručnog štaba ubijedili da se skloni i da se meč završi. Popularnom Vuji nije bilo lako da na ovaj način, zbog sudijskih odluka ne dođe do pobjede i u drugoj utakmici na prvenstvu. 

Bio je neutješan u hodniku zagrebačke arene i nije mogao sakriti ni suze. Kasnije se ipak pribrao zbog konferencije za medije, za koju može da se kaže i da će ući u historiju. Nije bila to obična konferencija, gdje selektori paze na svaku izgovorenu riječ. Vujović je iznio sve što mu je bilo na duši i sve je sasuo u lice čelnicima EHF-a i arbitrima.

- Eto, to je jedno rukometno pravilo za koje ne zna niko osim sudija i delegata. Ono kaže da, ako nisi udaljen tri metra od izvođača u zadnjim sekundama, onda, budući da nema vremena da te isključe, dosude sedmerac - ironično je počeo konferenciju Vujović.

- Prvi put u historiji se primjenilo to pravilo, naravno, protiv Slovenije. Sudije su dovele utakmicu u regal tako što su izmislili sedmerac koji niko nije vidio, pa su isključili Kavtičnika i Šerbeca na klupi i dva minuta smo igrali s četiri igrača. Primili smo te golove i Nijemci su došli u regal u utakmici u kojoj nisu imali nikakve šanse. Za mene je moja ekipa pobjednik. Da je bilo malo pravde, Slovenija bi danas imala četiri boda, a zamislite, ima jedan. Ali to će zaboraviti i mediji i svi drugi. Negdje će pisati da je Slovenija bila peta, šesta ili dvanaesta na ovom prvenstvu, pričat će se da su ovi igrači loši, a da sam ja loš selektor. Ništa, idemo da dobijemo Crnu Goru i uđemo u drugi krug, ali ne znam koliko ću izdržati u ovim uslovima - grmio je Vujović. 

On je objasnio i zašto je stao na gol na kraju meča ne dozvoljavajući da se izvede sedmerac koji su sudije dodijelile Nijemcima na kraju, piše telegraf.rs.

- Htio sam da napravim šprdnju, neki šou. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio? Napravili su sport smiješnim jer ga vode debili! Ali, moji igrači i ljudi na klupi su disciplinirani, a ja sam takav kakav sam, pa su me zamolili da ispoštujem sudijsku odluku - dodao je Vujović.

Također, on je nakon utakmice zamolio suce za objašnjenje.

- Pitao sam ih zašto nisu njemačkog igrača isključili napad prije kada smo mi izvodili brzi centar. Oni meni: ''Pa dali ste gol''. Ja ih pitam zašto niste zaustavili vrijeme i isključili ih, a oni meni ''nećemo sad o tome'' - otkrio je Vujović.

Njegova reprezentacija ostala je bez pobjede zbog video tehnologije koja je prvi put uvedena na ovom prvenstvu, a on je i to prokomentirao ironično kroz šalu, piše telegraf.rs.

- Mi smo napredna zemlja, pa neka smo mi dobili po dupetu od nove tehnologije - zaključio je u svom stilu Veselin Vujović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.