OSTALI SPORTOVI

"Zmajevi" na ledu u dramatičnom meču nakon produžetaka dobili Makedoniju

Hokejaški savez BiH

S.Me.

21.1.2018

U Olimpijskoj dvorani Zetra danas je hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala drugi prijateljski susret s Makedonijom, u kojem su naši momci slavili, ali tek nakon produžetaka rezultatom 7:6.

Otvaranje utakmice pripalo je našim igračima koji su došli do prednosti od dva gola. Makedonci su uspjeli do kraja prve trećine smanjiti rezultat, ali naši momci su postigli još jedan pogodak pa se na odmor poslije 20 minuta otišlo pri rezultatu od 3:1 za naš tim.

U drugu trećinu bolje ulaze Makedonci, tako da izjednačavaju rezultat na 3:3 za nešto više od 10 minuta provedene igre u drugom periodu. Ipak, do kraja drugog dijela naši reprezentativci postižu gol za minimalno vodstvo od jednog gola 4:3.

Prava drama odvila se pred sami kraj treće trećine, jer je rezultat pred sami kraj glasio 5:5. Naši reprezentativci opet postižu gol za vodstvo, ali Makedonci se ne predaju i samo 40 sekundi pred kraj meča izjednačavaju  rezultat na 6:6  za produžetke.

Naši momci su u produžecima pokazali dovoljno strpljenja i minuut prije kraja postigli su pobjedonosni gol za veliko slavlje i rezultat 7:6.

Napomenimo da su  Makedonci jučer slavili rezultatom 8:7 u prvom prijateljskom meču protiv naše reprezentacije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.