OSTALI SPORTOVI

Moramo biti mudri i strpljivi

N. RIDŽAL

24.1.2018

Krovna kuća evropskog rukometa EHF igrat će se sa živcima svih Bosanaca i Hercegovaca do februara, kada bi trebala biti donesena konačna odluka o slučaju "Nuić".

Uvažili žalbu 

EHF je uvažio žalbu Švicarske, a BiH ima rok do 31. januara da dostavi izvještaj o dešavanjima na utakmici kvalifikacija za SP u tuzlanskom Mejdanu. 
- Dobili smo i zvanično obavještenje od EHF-a, koje je stiglo u Rukometni savez BiH, a u njemu se navodi da moramo dostaviti svoje dokaze, kao i kompletne izvještaje s utakmice u Tuzli - rekao je direktor rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović u razgovoru za "Dnevi avaz". 

Muzurović je rekao da moramo biti mudri i strpljivi. 

- Siguran sam da smo u baražu, samo nam je potrebno strpljenje - kazao je Muzurović. 

Repenšekov izvještaj 

On je otkrio šta je napisao delegat Darko Repenšek u svom izvještaju, a kojeg je RSBiH dobio od EHF-a. 

  - Nakon uvida u kompletan materijal mogu reći da je delegat korektno postupio u svojim izjavama i da ima puno stvari koje su definitivno istinite, ali ima stvari od kojih se Repenšek ogradio - zaključio je Muzurović. 

Imamo dokaze

  Čelnici našeg Saveza rade na prikupljanju dokaza. 

- Proteklih dana smo radili na prikupljanju dokaza i materijala s utakmice igrane u Tuzli. Mi ćemo skupljeni materijal predati EHF-u do 31. januara, a ja još jednom ponavljam da je Nuić imao pravo nastupa i da je ovo veliki propust delegata Repenšeka - rekao je Muzurović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.