OSTALI SPORTOVI

Dovesti Jadransku ligu u Sarajevo

Avaz.ba

24.1.2018

Spajanjem najtrofenijih vaterpolo i plivačkih klubova u Bosni i Hercegovini, Plivačke vaterpolo Akademije B i VK Torpedo, oformljen je klub SWAT (Plivačka vaterpolo akademija Torpedo).

Uprave oba kluba, na čelu s Damirom Neimarlijom, Petrom Mrkonjićem i Bekirom Gavrankapetanovićem, zbog poklapanja programskih ciljeva, dijeljenja istih vrijednosti te želje za što boljim i kvalitetnijim trenažnim procesom a samim tim i rezultatima, donijele su odluku o ujedinjavanju.

Ovim činom SWAT postaje najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini sa najvećim brojem članova i najstručnijim trenerskim kadrom, saopćeno je iz kluba, a prenosi Fena.

U njegovim vitrinama nalaze se trofeji za osvojena prva mjesta u Kantonalnoj vaterpolo ligi za sve kategorije, prva i druga mjesta na federalnom prvenstvu, te medalje sa prvenstva Bosne i Hercegovine.  Klub je uspješno nastupao i na međunarodnoj sceni. Osvajač je medalja na snažnim turnirima u Istanbulu, Trogiru, Cavtatu, Osijeku, Kotoru, Makarskoj...

Cilj novoformiranog kluba je dovođenje Jadranske lige u Sarajevo te da se tako na najbolji mogući način predstave Sarajevo i BiH. Temelj na kojem SWAT gradi optimizam je taj da su osnivači kluba entuzijasti i bivši vaterpolisti renomiranih klubova iz Hrvatske i Srbije.

Vodeći ljudi kluba žele iskoristiti činjenicu da je BiH okružena svjetskim vaterpolo velesilama poput Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

- Naši igrači i treneri su voljni crpiti znanja i preuzimati sportske vrijednosti od regionalnih velikana vaterpola. Velika želja SWAT-a je da BiH dobije još jedan snažan sportski kolektiv, te da reprezentacija redovno nastupa na svjetskim i evropskim prvenstvima, a jednoga dana i na Ljetnim olimpijskim igrama - ističe se u saopćenju.

SWAT trenutno ima više od 200 članova podijeljenih u pet takmičarskih kategorija (seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti, mlađi kadeti), te u školi vaterpola i školi plivanja. Kategorije vodi devet trenera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.