OSTALI SPORTOVI

U OKBiH predstavljen bh. tim za ZOI: U Pjongčang sa četiri takmičara

Piše: A. S.

30.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine održana je konferenciju za medije na kojoj je predstavljen tim za predstojeće Zimske olimpijske igre u Pjongčangu 2018.

ZOI će se u Južnoj Koreji održati od 9. do 25. februara 2018. godine, a boje Bosne i Hercegovine predstavljat će četiri takmičara: Tanja Karišić i Mladen Plakalović u biatlonu i skijaškom trčanju, te Elvedina Muzaferija i Emir Lokmić u alpskom skijanju.

Tim Bosne i Hercegovine u Pjongčangu brojit će osam imena, a pored četiri takmičara, u Južnu Koreju putuju i četiri trenera: Tomislav Lopatić, Dragan Jeftović, Rejmon Horo i Nedžad Mirojević.

Elvedina Muzaferija na Zimskim olimpijskim igrama će nastupiti prvi put. Članica Ski kluba Zenica nastupit će u pet disciplina.

- Vidjet ćemo kakva će biti konkurencija, a s obzirom na to da su mi ovo prve olimpijske igre očekujem da ću imati tremu. Ipak, nadam se da ću ispuniti svoj cilj - objašnjava 18-godišnja skijašica. 

Emir Lokmić, 21-godišnji olimpijac i član Ski kluba Željezničar iz Sarajeva, predstavljat će BiH u slalomu i veleslalomu. Ovaj perspektivni alpski skijaš zadovoljan je sezonom i pripremama.

- Pripreme za olimpijadu su protekle dobro, kao i cijela sezona. Nadam se plasmanu među najboljih trideset u slalomu, što je odličan rezultat u skijanju - podvukao je Lokmić.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.