OSTALI SPORTOVI

Spektakl u Štokholmu: Nina Loset-Haver i Ramon Cenhoizern slavili u paralel-slalomu

Piše: R. Be.

30.1.2018

Foto: AFP


Skijanje je definitivno dobilo takmičenje koje mu podiže rejting, poznato kao "Gradski događaj" (City Event).

Stanovnici Štokholma, kao i svi koji su se zadesili u glavnom gradu Švedske uživali su u senzacionalnom takmičenju.  

U ženskoj konkurenciji slavila je Nina Loset-Haver (Loeseth), ispred švicarske skijašice Vendi Holdener (Wendy Holdener).

U takozvanom malom finalu pobjedu je odnijela Slovakinja Petra Vlhova, čime je došla do treće pozicije. Ona je bila brža od četvrtoplasirane skijašice Fride Hansdoter (Hansddoter) iz Švedske, čime je razočarala domaću publiku koja je navijala ua svoju takmičarku.

Pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Ramon Cenhoizern (Zenhauesern), koji je ovim rezultatom iznenadio i sebe, ali i karavan Svjetskog kupa.

Švicarac je u finalu savladao domaćeg takmičara Andrea Mirera (Myhrer), koji je u finalu diskvalificiran.

Treći je bio takmičar iz Njemačke Linus Štraser (Strasser), koji je sa osam stotinki prednosti pobijedio Luku Aernija iz Švicarske.

Zanimljivo je da su najbolji tehničari današnjice Henrik Kristofersen (Kristoffersen) i Marsel Hiršer (Marcel Hirscher) takmičenje napustili u ranoj fazi takmičenja.

U generalnom poretku Svjetskog kupa u alpskom skijanju vodeći su Amerikanka Mikaela Šifrin (Shiffrin) u ženskoj, te Marsel Hiršer u muškoj konkurenciji.

Do Olimpijskih igara u Južnoj Koreji još bi dame trebale odraditi spust Garmiš-Partenkirhenu, dok će muškarci već 8. januara početi treninge na olimpijski spust u Pjongčangu.

Pogledajte kako su izgledale finalne vožnje u obje konkurencije: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.