OSTALI SPORTOVI

Muzurović: Uvjeren sam u pobjedu

Avaz Sport

1.2.2018

Istekao je rok za podnošenje izvještaja krovnoj kući evropskog rukometa (EHF) u vezi s dešavanjima na utakmici između selekcija Bosne i Hercegovine i Švicarske. Rukometni savez BiH uredno je 30. januara dostavio dokazne materijale, kao i izvještaje s utakmice odigrane 13. januara u tuzlanskom Mejdanu. 

Greška delegata

Podsjetimo, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je pobjedu nad selekcijom Švicarske rezultatom 21:15, no radost zbog plasmana u baraž za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine pokvarilo je to što je Tomislav Nuić izostavljen sa zvaničnog spiska igrača koji su imali pravo nastupa na meču, i to greškom delegata, Slovenca Darka Repenšeka.

Švicarci su se žalili EHF-u, a krovna kuća evropskog rukometa uvažila je žalbu i pokrenula istragu o dešavanjima na spomenutom meču.

- Mi smo naš izvještaj predali EHF-u 30. januara. Marljivo smo ovih dana prikupljali dokaze i izvještaje s utakmice u Tuzli. Mislim da smo se odlično pripremili. Izvještaj o toku utakmice, kao i rad delegata Darka Repenšeka, hronološki smo poredali i, na osnovu svega viđenog, uvjeren sam da ćemo igrati protiv Norveške - rekao je direktor reprezentacije BiH Gordan Muzurović.

Formirana komisija

Od EHF-a je, kako kaže, pristigla pismena potvrda o formiranju komisije koja će raditi na “slučaju Tomislav Nuić”.

- Upravo nam je prije nekoliko dana stigla obavijest od EHF-a da su oformili komisiju koja će donijeti konačnu odluku o tome ko će u baraž za SP 2019. godine, gdje su naveli imena članova komisije koja će zasjedati narednih dana. Ja opet ponavljam da sam uvjeren kako će BiH igrati u baražu - kazao je Muzurović.

Ne znamo datum odluke

Pitali smo direktora rukometne reprezentacije BiH kada bi konačna odluka mogla biti donesena.

- Tačan datum mi nije poznat. Moramo biti strpljivi i čekati da ljudi iz EHF-a odrade svoj posao. Ja očekujem da će krovna kuća evropskog rukometa registrirati utakmicu službenim rezultatom iz Tuzle 21:15. Očekujem odluku EHF-a što prije, jer mi moramo početi pripreme za utakmice baraža sa selekcijom Norveške - rekao je Muzurović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.