OSTALI SPORTOVI

Jajce domaćin karatistima: Klubovi iz regije najavljuju dolazak

E. C.

3.2.2018

U kalendar Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine uvršten je kamp „Camp of the royal city’, koji će prvi put biti održan od 23. do 26. avgusta 2018. godine u Jajcu. 

- U našem gradu boravit će ljudi iz samog vrha karatea, kako iz naše zemlje tako i iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore pa čak iz Italije. Uložit ćemo sve napore i dat ćemo sve od sebe da ovom događaju damo jednu posebnu dimenziju, da to organizujemo kako dolikuje - govori Ante Katić, trener Karate kluba „Kumite“ Jajce.



Vlada veliki interes klubova iz zemlje i regije.

- S obzirom na to kakve su reakcije, na potvrdu iz Saveza da ćemo biti domaćini, zavladao je veliki interes klubova da učestvuju, bit ćemo primorani ograničiti broj učesnika, a prijave će biti otvorene počekom marta - kazuje nam Katić.

Kamp će biti smješten u prirodnom ambijentu, u moderno opremljenom planinarskom domu.

- Svi učesnici bit će smješteni na Planinarskom domu „Ćusine“, s kojeg se pruža divan pogled na plivska jezera i okolne planine, a, svakako, program ćemo proširiti na još par lokacija i sportskih dvorana - govori on.

Osim sportskog dijela, organizatori žele da promoviraju turističke potencijale Jajca.

- U planu imamo dovesti jedno veliko ime iz svijeta karatea i to će sasvim sigurno biti jedno ugodno i, mogu slobodno reć,i pozitivno šok-iznenađenje za sve učesnike - istaknuo je Katić.

Osim trenažnog procesa, programom je previđeno i održavanje raznih stručnih predavanja kao i obilazak kulturno-historijske znamenitosti kraljevskog grada Jajca.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.