OSTALI SPORTOVI

Da je igrao Superbol, umro bi, ali dobija prsten

A. M.

7.2.2018

Punih 11 godina Džon Dorenbos (Jon) je bio long sneper za Filadelfija Iglse, a tokom prošlog ljeta trejdovan je u Nju Orleans Sejnts. Međutim, na ljekarskom pregledu je utvrđeno da ima aneurizmu aorte, zbog čega je hitno operiran.

Karijera mu je bila gotova, ali mu je taj trejd spasio život. Da ta aneurizma nije otkrivena, njegovo zdravlje bi bilo ugroženo.

Dorenbos je veći dio sezone u NFL proveo pod lijekovima zbog oporavka, ali se prošle nedjelje ponovo našao među svojim prijateljima iz redova Iglsa. Vlasnik Iglsa Džefri Luri (Jeffrey Lurie) insistirao je da se Dorenbos pridruži timu u Mineapolisu pred Superbol, a također mu je obećao i prsten u slučaju trijumfa. Iglsi su osvojili prvu titulu u historiji trijumfom nad Nju Ingland Patriotsima 41:33, a njihov dugogodišnji sneper dobit će nagradu zbog toga.

- Da sam igrao, umro bih. Ako ne možete da igrati, ovo je lijepa utješna nagrada da uživate u tome. Gospodin Luri me je pozvao i rekao da želi da budem dio Superbola, da sam dugo bio deo Iglsa. Poručio mi je i da ćemo pobijediti i da ću dobiti prsten - rekao je Dorenbos.

Luri je još prošle godine svima jasno stavio do znanja da će biti uz Dorenbosa poslije svega što se desilo.

- Džon Dorenbos je kao dio porodice za mene i Iglse. Prvenstveno se brinemo za njega, naše misli su uz njega i njegovu porodicu - rekao je tada Luri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.