OSTALI SPORTOVI

Glairšer senzacionalno slavio u sankanju, Loh šokirao lošom vožnjom

Index.hr

11.2.2018

Austrijanac Dejvid Glairšer (David Gleirscher) (23) senzacionalni je olimpijski pobjednik u sanjkanju na ZOI u Pjongčangu. 

Nakon četiri utrke, mladi Austrijanac ostvario je 26 hiljaditinke bolje vrijeme od srebrenog Amerikanca Kirsa Macdzera (Chrisa Mazdzera) (29), dok je bronzuanu medalju osvojio Nijemac Johanes Ludvig (Johannes Ludwig) (32).

Glairšer je nakon prve tri vožnje zauzimao treće mjesto, iza velikog favorita i branioca naslova Nijemca Feliksa Loha (Felix Loch), koji je bio vodeći i drugog Macdzera za kojim je zaostajao 20 hiljaditinki. 

Austrijanac je bio brži od Amerikanca za 46 tisućinki i tako ga uspio preskočiti u ukupnom redoslijedu, a zatim se očekivala formalnost, odnosno da se najbolji sanjkaš današnjice, aktualni pobjednik Svjetskog kupa i dvostruki olimpijski pobjednik (Vancouver 2010, Soči 2014) Loch spusti niz stazu po svoje treće zlato.

No, Loch, koji u prve tri  vožnje niti jednom nije bio lošiji od drugog mjesta, pravi veliku grešku u drugoj polovini staze, dva puta udara u rub, gubi mnogo vremena i na kraju s tek 19. rezultatom četvrte vožnje pada na konačno peto mjesto s 266 hiljaditinki iza Glairšera.

Twitter. Razočarani Loh

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.