OSTALI SPORTOVI

Avazov fotoreporter Ahmed Bajrić jedan od dobitnika "Tomine nagrade"

Avaz Sport

15.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Večeras je u BKC-u TK u Tuzli održan Prvi izbor najbolje sportske fotografije BiH za 2017. godinu “Tomislav Trojak” u čast istoimenog doajena sportske fotografije. Izbor je organiziralo UG “Centar kreativnih aktivnosti” Tuzla u saradnji sa BKC-om TK i pod pokroviteljstvom Vlade TK.

Fotografija skijaša na Jahorini, autora Denisa Ruvića iz Sarajeva, proglašena je najboljom u 2017. godini po mišljenju tročlanog žirija u sastavu Robert Andrejaš, Darko Zabuš i Edin Skokić.

Drugo mjesto osvojio je Ahmet Bajrić - Blicko iz Tuzle dugogodišnji fotoreporter Dnevnog avaza, dok je treće pripalo Aleksandru Čaviću iz Banjaluke. Porodicama Trojak, Zabuš i Mukić dodijeljena su specijalna priznanja.

- Drago mi je što sam na prvom takmičenju osvojio prvu nagradu za sportsku fotografiju. Nisam imao priliku sarađivati sa pokojnim Trojakom, ali sam čuo o njemu sve najbolje. Nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna - rekao je prvonagrađeni Ruvić.

U konkurenciji za najbolju fotografiju bila su djela koja su nastala na različitim sportskim terenima širom Bosne i Hercegovine.

- Pozdravljam ideju organizacije ove izložbe, a ovdje možemo vidjeti fotografije kojima su zabilježeni trenuci u različitim sportskim manifestacijama i takmičenjima. Takve događaje koji su nam donijeli mnogo radosti, širom BiH i Evrope bilježio je i Trojak - izjavio je Srđan Mićanović, ministar kulture, sporta i mladih u Vladi TK.

Prilikom manifestacije, koju je organizIRalo Udruženje građana ˝Centar kreativnih aktivnosti˝, uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona i BKC-a, prisutnima se obratio i Igor Trojak, sin Tomislava Trojaka.

- Našoj porodici velika je čast što je jedan ovakav događaj nazvan imenom mog oca, koji je veoma volio fotografiju i fotografija je bila dio njega - rekao je Igor Trojak.

Izboru najbolje sportske fotografije ˝Tomislav Trojak˝ prisustvovao je veliki broj bivših i aktivnih sportista, kao i sportskih radnika.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.