OSTALI SPORTOVI

Slovenija završila nastup na ZOI

N. R.

20.2.2018

Hokejaši Slovenije eliminisani su u osmini finala Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, pošto je od njih bila bolja reprezentacija Norveške, rezultatom 2:1 poslije produžetka.

Sloveniju je u utorak ujutru potresla suspenzija reprezentativca Žige Jegliča zbog dopinga, a novi udarac dobila je nekoliko sati kasnije eliminacijom sa olimpijskog turnira.  

Slovenci posebno mogu da žale jer su protiv Norvežana vodili tokom većeg dijela prve i cijele druge trećine, ali su ipak slavili Skandinavci, koji su plasmanom u četvrtfinale ostvarili najveći uspijeh u hokeju na ledu za svoju državu.

Slovenci su poveli u sedmom minutu prve trećine kada je strijelac, poslije dodavanja Jana Muršaka, bio Jan Urbas. Slovenija je čuvala prednost sve do četvrtog minuta treće dionice, kada je pogodak Norvežanima za izjednačenje donio Tomi Kristijansen.  

Na kraju je igran produžetak, a heroj trijumfa norveškog tima bio je Aleksander Bonsaksen, koji je iskoristio veliku gužvu pred golom Slovenije da svoju ekipu pošalje u četvrtfinale.

Norveška će u narednoj rundi igrati protiv reprezentacije Rusije.  

U četvrtfinalu se već nalaze Švedska, Kanada, kao i SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.