OSTALI SPORTOVI

Osvojila dvije zlatne medalje, ušla u historiju ZOI, pa kazala kako je "podvojena ličnost"

Avaz Sport

24.2.2018

Češka olimpijka Ester Ledeka ispisala je historiju ZOI postavši prva koja je osvojila zlatne medalje u dva različita sporta na istim Zimskim olimpijskim igrama.

Nakon nevjerovatne pobjede u superveleslalomu prije sedam dana, danas je slavila i u paralelnom veleslalomu u daskanju na snijegu, te na kraju utvrdila je kako je - "podvojena ličnost".

- U meni postoje 'Ester skijašica' i 'Ester snowboarderica'. Nakon superveleslaloma svi su samo čestitali i čestitali skijašici Ester. Naravno da mi je to godilo, ali onda sam rekla sebi: 'Sada se moraš pretvoriti u snowboardericu'. I danas kada sam stajala na startu odjednom se pojavila ta snowboarderica', rekla je Ledeka.

Sjajna Čehinja ostvarila je ono što nikome u historiji do sada nije uspjelo.

Iako joj je savjetovano kako bi se trebala posvetiti jednom sportu, Ledeka je odlučila slijediti svoje srce i takmičiti se i u alpskom skijanju i u daskanju na snijegu.

"Odlučila sam se nastaviti nastupati u oba sporta iako mi je mnogo ljudi reklo kako je nemoguće biti vrhunski u dva sporta. Naravno da nije lako, ali je moguće', dodala je mlada Čehinja priznavši kako na treninzima nije u mogućnosti davati sve od sebe s obzirom da mora trenirati dva sporta.

"Bilo je dana kada sam prvo trenirala alpsko skijanje, a onda i snowboard, pa su me treneri morali tjerati sa staze jer je postojala opasnost da naudim svom tijelu. Planiram i dalje slijediti svoje srce te se i dalje baviti s oba sporta jer oba volim', zaključila je svestrana Ester. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.