OSTALI SPORTOVI

Takmičari BiH na ZOI-ju: Elvedina Muzaferija bila pred historijskim rezultatom

A. S.

26.2.2018

Završene su Zimske olimpijske igre u Pjongčangu na kojima se Bosna i Hercegovina nije proslavila.

Naša četiri takmičara Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić (skijanje), Mladen Plakalović i Tanja Karišik (ski-trčanje), nisu ostvarili rezultate vrijedne uspjeha.

Propuštena prilika

Niko od naših takmičara nije ostvario historijski rezultat, a najbolji plasman imala je Muzaferija, koja je u spustu zauzela 31. mjesto.

Ova talentirana Visočanka u superveleslalomu bila je 42., a u veleslalomu je ostvarila 44. poziciju.

Utrku slaloma nije završila, kao ni kombinaciju, gdje je nakon prve vožnje bila na sjajnom putu da ostvari historijski rezultat.

Imala je 21. vrijeme i da je u drugoj utrci došla do cilja zauzela bi najmanje 19. mjesto (svega 18 takmičara završilo je obje utrke, op. a.), koje bi joj donijelo najbolji rezultat jedne bh. sportistkinje na olimpijskim igrama.

Ovako, rezultat skijaša Enisa Bećirbegovića i njegov plasman na 21. mjesto i dalje je najbolji koji je ostvario sportista pod zastavom Bosne i Hercegovine na zimskim olimpijadama.

Podsjetimo, Bećirbegović je na ZOI-ju u Naganu 1998. godine zauzeo to 21. mjesto u spustu.

Muzaferija je 31. mjestom izjednačila 11. najbolji rezultat naših sportista na ZOI-ju. Ranije je taj rezultat ostvarila skijašica Mojca Rataj.

Danas povratak

Dodajmo da je Karišik u skijaškom trčanju na 10 kilometara zauzela 65., dok je Plakalović na 15 kilometara u cilj ušao kao 76.

Lokmić je bio naš najgori takmičar u Južnoj Koreji. Ovaj Sarajlija takmičio se u slalomu i veleslalomu, ali nije završio nijednu utrku.

Bh. delegacija se iz Pjongčanga u BiH vraća danas.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.