Zvijezde ruskog i balkanskog hokeja na 'All Star' duelu večeras u Zetri

Fena
27.02.2018 17:36

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon dva odigrana kola na kvalifikacionom turniru za plasman na svjetsko prvenstvo treće divizije ima maksimalan učinak.

Turnir se igra u Olimpijskoj dvorani Zetra, a izabranici Brajana Jokata (Brian) upisali su trijumfe protiv reprezentacija Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata, s gol razlikom 14:2.

Danas je na zvaničnom turniru dan pauze, a takmičenje se nastavlja sutra. Međutim, večeras će Zetra ugostiti "All Star" utakmicu, a na led će izaći legende ruskog i balkanskog hokeja. Utakmica između Gazpromelsport tima i Junajted Balkan tima na rasporedu je večeras u 19.00 sati.  

U Sarajevo stiže čitava plejada vrhunskih ruskih hokejaša predvođena Aleksandrom Medvedevom (Alexander), direktorom ruske profesionalne lige KHL, saopćio je Hokejaški savez BiH.

Među velikim zvijezdama ruskog hokeja koji će večeras izaći na led Zetre nalazi se i osvajač dvije bronze na svjetskim prvenstvima Aleksander Karitonov (Alexander Kharitonov), zlatni sa svjetskog prvenstva 1993. godine Igor Varicki (Varitsky), osvajač zlatne medalje i član ruske hokejaške Kuće slavnih Dimitrij Frolov (Dmitri), baš kao i golman Maksim Mihajlovski (Maxim Mikhailovsky).

Za Junajted Balkan tim igrat će legendarni Drago Mlinarec, potom legende sarajevske Bosne selektor Brajan Jokat i njegov pomoćnik Don Džejmison (Jamieson), Martin Prinat, Daniel Glumac, Nenad Kecojević i drugi.

Spektakl u dvorani Zetre, koja je 1984. godine svjedočila osvajanju zlatne medalje reprezentacije Sovjetskog Saveza, večeras je zagrantovan. Publici će se večeras predstaviti hokejaši kojima se divio čitav svijet i tako na najbolji način napraviti uvertiru za odlučujući meč bh. reprezentacije.

Hokejaši Bosne i Hercegovine u srijedu u 20.30 sati igrat će ključnu utakmicu protiv reprezentacije Turkmenistana. Pobjednik tog duela ostvarit će plasman na svjetsko prvenstvo treće divizije koje će biti odigrano naredne godine.

Zbog toga je "Ledenim zmajevima" u srijedu potrebna velika podrška kako bi ostvarili historijsku pobjedu. Hokejaški savez je prepoznao važnost utakmice i odlučio dozvoliti besplatan ulaz za žene i djecu do 12 godina.

NA VRH