OSTALI SPORTOVI

Dino Čordalija za Avaz Sport: Navijači, pomozite nam večeras

N. RIDŽAL

28.2.2018

Olimpijsko Sarajevo ovih dana osjeća dašak ljepših vremena u kojima je hokej u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bio izrazito popularan, a svaki njegov stanovnik znao šta je „bodiček“.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u hokeju na čelu sa selektorom Brajanom Džoketom (Brian Jokat), Kanađaninom i legendom Bosne i jugoslavenskog hokeja uopće, vratili su vjeru u ovaj sport.  

Vjera i nada

„Ledeni zmajevi“ se trenutno takmiče u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 3. divizije u hokeju. Nakon što smo u prvom susretu kvalifikacija pregazili selekciju Kuvajta rezultatom 8:1, u drugom smo u Zetri slavili sa 6:1 protiv selekcije Ujedinjenih Arapskih Emirata.  

Jedan od najboljih pojedinaca na ovom meču bio je naš kapiten Dino Čordalija sa tri postignuta gola.

- Odigrali smo još jednu odličnu partiju. Uspio sam postići tri gola i svi se sjajno osjećamo nakon ove druge pobjede. Mislim da sam uspio prelomiti utakmicu svojim pogotkom kod rezultata 1:1, a onda smo se razigrali i meč završili kako smo i planirali. Posebno me raduje što smo uspjeli vratiti publiku na tribine – kazao je Čordalija.  

Džoket je hokejaški ekspert s dugogodišnjim iskustvom koji je svojedobno, sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća, s velikim uspjehom nosio dres Hokejaškog kluba Bosna iz Sarajeva.

Pitali smo našeg kapitena da nam kaže kako je raditi s Kanađaninom.

- Znamo svi kakav je igrač bio Džoket. On nam je vratio vjeru i nadu. Mnogo nam je pomogao da sazrijemo psihički i fizički. Veliki napredak je napravio za našu reprezentaciju i sve nas – rekao je Čordalija. 

Ozbiljan tim 

Posljednja utakmica u grupi bit će odigrana danas, a BiH će igrati protiv Turkmenistana u odlučujućem meču za odlazak na SP 3. divizije (20.30). 

- Turkmenistan je ozbiljna reprezentacija. Oni igraju Azijski kup i smatram da posjeduju kvalitet. Većina njihovih igrača igra u Rusiji i mislim da to sve govori o našem idućem protivniku. Očekujem veliku podršku naše publike i da ovog puta dođu u što većem broju. Pobjeda nas vodi na Svjetsko prvenstvo 3. divizije – kazao je za kraj kapiten „Ledenih zmajeva“.

Njima je stalno ljeto, a imaju bolje uvjete 

Kada čujemo imena država kao što su Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati, prva asocijacija je vrela pustinja i vrućina, a nikako ledena ploha i snijeg. Upravo ove dvije zemlje su naši protivnici. Zvuči nevjerovatno, ali imaju bolje uvjete za rad nego naša reprezentacija.

- Cijelu godinu je ljeto u tim zemljama, ali oni imaju bolje uvjete za rad nego mi. Ove selekcije imaju ledenu plohu cijelu godinu, odlične dvorane, za razliku od nas, koji imamo samo dva mjeseca da treniramo na ledu – rekao je Čordalija. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.