OSTALI SPORTOVI

Pezer brani čast Bosne i Hercegovine

D. J.

2.3.2018

U Birmingemu (Engleska) je počelo Svjetsko atletsko dvoransko prvenstvo, koje će trajati do 4. marta, a na kojem će našu državu predstavljati samo bacač kugle Mesud Pezer.

Dvadesetčetverogodišnji član Atletskog kluba Zenica imao je sjajno otvaranje sezone. Zabilježio je pobjede na mitinzima u Torunu, Štokholmu i Beogradu, kao i na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu. Pezer u Birmingem putuje s novim ličnim i državnim dvoranskim rekordom od 20,77 metara. Uz Pezera će u Engleskoj biti i njegov trener, Islanđanin Vestein Hafsteinson (Vesteinn Hafsteinnsson), koji četvrtu sezonu u Švedskoj trenira našeg najboljeg bacača.

Prema tablicama Međunarodne atletske federacije (IAAF), Pezer u ovoj sezoni trenutno ima 14. najbolji rezultat u svijetu, odnosno osmi u Evropi. Najbolji je Čeh Tomaš Stanek s hicem od 22,17 metara.

U ovoj disciplini neće se održati kvalifikacije nego će svih 16 najboljih bacača iz ove sezone nastupiti direktno u finalu, koje je na rasporedu u subotu sa početkom od 12.45 sati.

- Ovo je najbolji početak sezone u mojoj karijeri. Trenutno sam u izuzetno dobroj formi. Neću mnogo da govorim o očekivanjima. Vidjet ćemo u subotu za šta vrijedim. Iz Švedske ću putovati u Birmingem s njihovom atletskom reprezentacijom – rekao je Pezer za “Dnevni avaz”.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.