OSTALI SPORTOVI

Tomba i Križaj najavili subotnji spektakl na Jahorini

A. S.

8.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

- Veoma sam sretan što sam ovdje na olimpijskoj planini i odlično je biti dio ove grupe koja okuplja sve prijatelje Jahorine i ljubitelje skijanja. Dočekala me predivna i prijateljska atmosfera, a ovo skijalište je definitivno na istom nivou kao i neki od najboljih evropskih i svjetskih ski-centara.

To je u hotelu "Bistrica" na Jahorini danas, prilikom susreta s novinarima, kazao legendarni italijanski skijaš Alberto Tomba.

Ljubitelj brojnih Bosanaca i Hercegovaca i omiljeni gost u našoj zemlji, u subotu u 17 sati, zajedno s Bojanom Križajem, otvorit će Trku poznatih ljubitelja Jahorine  na stazi Poljice.

- Zadovoljstvo mi je što ću otvoriti Trku poznatih ljubitelja Jahorine, a u danima mog boravka želim upoznati mlade skijaše i fanove koji cijene moju 20-godišnju karijeru - dodao je Tomba, kojeg su ugostili organizatori utrke Olimpijski centar Jahorina s partnerima.  

Pored Tombe, veliku pažnju izazvao je jedan od najboljih skijaša u tehničkim disciplinama, bivši jugoslavenski reprezentativac Bojan Križaj, koji će također učestvovati u utrci.

- Jahorina uvijek probudi lijepe emocije, i vrlo rado dođem ovdje. Pratio sam investicije koje su se realizirane pred ovu zimsku sezonu i veoma se radujem zbog toga, podržavam pravac kojim je krenula Jahorina. Ona može doživjeti renesansu ako nastavi s ulaganjima i parirati najvećim centrima u cijeloj Evropi i pridobiti turiste, kako iz regije tako i iz inozemstvu - kazao je Križaj.  

Utrka poznatih ljubitelja Jahorine će se održati na stazi Poljice u subotu s početkom u 17 sati, kada će nastupiti čuveni skijaši Alberto Tomba i Bojan Križaj, glumac Frano Lasić i mnogi drugi.

Utrka će se održati na označenom dijelu staze Poljice. Poslije utrke planirana je VIP zabava.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.