OSTALI SPORTOVI

Muzurović za Avaz Sport: Podnosim ostavku, jer me grize "slučaj Nuić"

Piše: A. SOKOLOVIĆ

10.3.2018

Rukomet u Bosni i Hercegovini ostao je bez još jednog vrhunskog stručnjaka - Gordana Muzurovića, sportskog direktora Rukometnog saveza BiH, koji je danas podnio ostavku. 

Čovjek koji je s mrtve tačke pokrenuo organizaciju u RSBiH, nakon silnih problema koji su pratili ovu granu sporta proteklih mjeseci s blokadom žiroračuna, nije izdržao i odlučio je da odstupi s funkcije.

Otkrio razloge

U razgovoru za Avaz Sport otkrio je i razloge.  

- Za mene je u životu osnovni motiv za takvu odluku nebriga države prema Savezu, a prva stvar je taj žiroračun saveza koji je već duže vrijeme blokiran i zbog kojeg ne možemo normalno funkcionirati. Zbog tog problema sav rad se sveo na improvizaciju - priča Muzurović za Avaz Sport. 

Nakon kraće pauze, Muzurović je otvorio dušu...

- 'Slučaj Nuić' također je doprinio da donesem ovakvu odluku. I dalje stojim pri tome da nismo trebali izgubiti taj meč od Švicarske za zelenim stolom. Iskreno, 'Slušaj Nuić' me grize od 13. januara. Sve tražene materijale EHF-u smo dostavili i, bez obzira na njihovu odluku, smatram da ne trebam raditi ovaj posao. Teško je bilo šta poduzeti kada nemaš osnovne uvjete za rad. U takvoj situaciji nisam se mogao ni kvalitetnije organizirati - kaže Muzurović. 

Podrška ostalima

Novinari koji su pratili rad Muzurovića imaju samo riječi hvale za njega. Svi znaju da je učinio sve da uspostavi rad RSBiH, ali to kod onih najodgovornijih, institucija BiH, nije naišlo na zelenu granu. 

- Kada se sve to skupa sabere - odlazim. Zahvaljujem se svim ljudima, uključujući medije, i svima ostalima želim sreću u radu - kazao je Muzurović za naš portal.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.