OSTALI SPORTOVI

Senzacija: Novak Đoković poražen od 109. igrača svijeta

Arhiv

Novosti.rs

11.3.2018

Najbolji srbijanski teniser, Novak Đoković, poražen je u drugom kolu Indijan Vels od 109. igrača svijeta Taro Danijela (Daniel) 6:7, (3:7), 6:4, 1:6.

Nekada najbolji na ATP listi dobro je krenuo na startu meča. Đoković je napravio brejk u trećem gemu i onda je držao svoj servis. Imao je Novak priliku da na servis Japanca riješi prvi dio igre, ali nije iskoristio prvu set loptu. Nekoliko minuta kasnije, kada je on imao početni udarac, dozvolio je rivalu da se vrati u meč. I ne samo to Daniel je uspio da dobije taj-brek i povede u setovima - 7:6.

U drugom setu smo gledali reprizu prvog dijela. Opet je Novak prvi došao do brejka, imao šansu da ranije izjednači nije je iskoristio, te je ponovo došao u nezavidnu situaciju. Đoković je servirao za set, mučio se imao je Japanac brejk lopte, ali na kraju ipak je dobio set nekada najbolji igrač svijeta - 6:4.

Činilo se da će Novak lagano da dobije treći set, pa i meč. Međutim, Daniel je zaigrao još bolje, Japanac je osjetio da lako može da dođe do najveće pobjede u karijeri. Brzo je 109. igrač svijeta došao do 4:1 u odlučujućem setu, a onda je osvojio još dva gema za veliki trijumf u karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.