VUČIJI ZUB

Utrka u Trebinju: Prvi kroz cilj prošli Mikić Miloš i Bošković Miluša

Piše: P. M.

17.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U Trebinju je danas održana ekstremna utrka u takozvanom nebeskom trčanju na vertikalni kilometar "Trebinje – vertikal trka u kamenu", u organizaciji Planinarskog društva "Vučiji zub". Start je bio kod Arslanagića mosta, cilj na vrhu Leotara, a učesnici su bili iz BiH, Srbije i Crne Gore i Hrvatske. 

Prvi u muškoj konkurenciji kroz cilj je prošao Mikić Miloš (1993.) iz Nikšića, s vremenom 47 minuta i 42 sekunde. Drugo mjesto pripalo je Ležanić Ivanu (1985.) iz Mostara, koji je utrku završio s vremenom od 52 minute i 37 sekundi. Treći je bio Ticović Neven (1988.) sa Pala, sa vremenom 52 minute i 49 sekundi.

Prvo mjesto kod djevojaka pripalo je Bošković Miluši (1983.) iz Kotora, koja je stazu prešla u vremenu od 59 minuta i 27 sekundi. Druga kroz cilj je prošla Joković Jelica (1996.) iz Užica, koja je istrčala na vrh Leotara za sat četiri minute i 17 sekundi. Treće mjesto pripalo je Gudelj Kristini (2002.) iz Trebinja, koja je na cilj stigla za sat, 11 minuta i 28 sekundi.

- Prvi put sam na "Trebinje vertikalu". Trka je bila toliko teška, ali istovremeno i toliko dobra, ali to je ono što ja volim, odgovara mi ovako teška trka - nije krila svoje zadovoljstvo Miluša.

- Vremenski uvjeti su bili veoma teški, bio je zaista jak vjetar koji me, s obzirom na to da sam visok, pomjerao i do pola metra tokom staze. Oborio sam rekord staze, što mi je izuzetno zadovoljstvo - rekao je Mikić.

Prvoplasiranim u obje kategorije pripala je nagrada od 200 KM. Druga mjesta dobivaju vikend za dvoje u hotelu "Leotar", a trećeplasirani su dobili prigodne poklone.

Najstariji takmičar Vojislav Prelević koji ima 74 godine, trku je završio na 37. mjestu, a kako kaže, popravio je sopstveni rekord.

- Pa, utrka je zaista naporna, a ni vrijeme nam nije išlo na ruku, ali do cilja sam stigao 37., što je dobro za moje godine jer je ipak većina takmičara dosta mlađa od mene. Dovoljno je reći da je i moj sin jedan od njih - rekao nam je Vojislav nakon utrke.

Najmlađi takmičar Jakov Perišić, koji ima devet godina, kaže da mu je bilo veoma naporno, ali da je sretan što je stigao do cilja za sat i 19 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.