OSTALI SPORTOVI

Uskoro izbor novog direktora ’Zmajeva’

Avaz Sport

20.3.2018

Brigu o “Zmajevima” selektora Bilala Šumana, nakon ostavke direktora seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Gordana Muzurovića, preuzet će koordinaciono tijelo Rukometnog saveza BiH.

To je izjavila Lejla Hairlahović, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, dodavši da će izbor novog direktora reprezentacije biti tema jedne od narednih sjednica Upravnog odbora Saveza.

Tri člana

- Na posljednjoj sjednici UO-a donesena je odluka da brigu o A-selekciji do daljnjeg vodi koordinaciono tijelo od tri člana, plus generalni sekretar. Ovo tijelo imat će mandat do izbora novog direktora reprezentacije - kazala je Hairlahović za Fenu.

Muzurovićeva ostavka, ističe Hairlahović, neće utjecati na naredne aktivnosti “Zmajeva”. Sve što je ranije dogovoreno, realizirat će se prema utvrđenom rasporedu.

- Kad smo bili u Zagrebu na završnici Evropskog prvenstva, s kolegama iz Crne Gore dogovorili smo odigravanje dvije pripremne utakmice. Kao što je poznato, oni su u baražu zajedno s Hrvatskom.

Te utakmice naša reprezentacija odigrat će početkom aprila, obje u Crnoj Gori. Prije toga, reprezentacija će se okupiti u Sarajevu - navela je Hairlahović.

Turnir u Tuzli

Među brojnim aktivnostima Saveza u narednom periodu izdvaja se organizacija turnira za juniorke “Women's Trophy” u Tuzli. Hairlahović kaže da je to velika prilika da se pokrene naš ženski rukomet.

- Mi u posljednjih desetak godina na tom polju nismo imali nikakvih aktivnosti. Da bismo potaknuli naše aktivnosti na ovom planu, Evropska rukometna federacija (EHF) dodijelila nam je ovo takmičenje. Stav Saveza je da se radi o veoma bitnom događaju za nas, upravo da bi se krenulo sa mrtve tačke kada je u pitanju ženski rukomet - navodi Hairlahović.

Turnir osam reprezentacija održat će se od 29. maja do 3. juna.

Obeštećenje za navijače?

Pojavila se informacija da će navijači koji s ulaznicama za kvalifikacionu utakmicu BiH - Švicarska, odigranu 13. januara u Tuzli, nisu mogli ući u dvoranu, biti obeštećeni besplatnom posjetom na svih 20 utakmica “Women's Trophyja”.

No, Hairlahović kaže da je to ideja ljudi iz Kantonalnog saveza Tuzla, ali da o tome nije donesena zvanična odluka UO-a RSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.