OSTALI SPORTOVI

Evropski prvak Činakov zaustavio Pehlivanovića

Z. Š.

27.3.2018

Najbolji bh. igrač bilijara Sanjin Pehlivanović učestvovao je na velikom turniru u Bukureštu „Mezz open“ gdje se našlo najboljih 240 igrača iz Evrope. Turnir se igrao u disciplini „9“.

Sanjin, aktuelni prvak svijeta za igrače do 17 godina, prošao je četiri kola bez poraza, a onda u meču šesnaestine finala izgubio od aktuelnog evropskog prvaka u disciplini „9“ Ruslana Činakova, 4:9.

Zanimljivo je da je ruski igrač izgubio u 1. kolu, ali je u repesažu stigao među 32 igrača kada prestaje važiti pravilo da se nakon jednog izgubljenog meča turnir nastavi.

Turnir u Bukureštu osvojio je nekadašnji juniorski prvak Evrope, Poljak Vojsieh Ševčik (Wojciech Szewczyk) koji je savladao Albanca Nika Malaja (Nick).

Inače, šesnaestogodišnji Sanjin je prije glavnog turnira nastupio na pozivnom turniru koji su organizatori priredili za osam najatraktivnijih igrača. U prvom meču savladao je nekadašnjeg svjetskog prvaka Nilsa Feijena (Niels), a poražen je u finalu od nekadašnjeg prvaka Evrope, Aleksa Kazakisa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.