OSTALI SPORTOVI

Rodin: Vogošća će ostati bez ičega, kao i svake godine!

Avaz Sport

24.4.2018

Derbi utakmica 22. kola Premijer lige između Zrinjskog i Izviđača pripala je gostujućim rukometašima (29:32), koji su time napravili još jedan važan iskorak ka osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine.

U Mostaru im, ipak, nije krenulo onako kako su očekivali.

Meč sezone

- Skroz smo loše otvorili utakmicu. Nismo izgledali kompaktno kao protiv Borca ili Maglaja, a igrali smo nešto slabije odbranu. U Banjoj Luci smo, primjera radi, bili dva puta po 11 minuta bez primljenog gola. Onda smo se malo trznuli, a meni je stvarno išlo u napadu. Ne znam jesam li promašio jedan ili dva šuta – govori junak utakmice u Mostaru, desni bek Izviđača Mateo Rodin, koji je zabio 10 golova nakon što ga je trener Silvio Ivandija uveo u igru u 14. minuti meča.

Sljedeće subote u Ljubuškom igrat će derbi prvenstva s Vogošćom.

- To nam je utakmica sezone. Ako je dobijemo, bit ćemo prvaci. Sve je u našim rukama i mislim da to možemo ostvariti - smatra Rodin.

Dupla kruna

Skauti do kraja prvenstva gostuju još Slaviji i nadaju se da će kod kuće u posljednjem kolu pobjedom nad Kaknjem proslaviti osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine.

- Očekujem duplu krunu. Motivirani smo da pokažemo kvalitet našim konkurentima, koji su nas otpisali prije vremena. Mislim da će naš glavni konkurent Vogošća ostati bez ičega, kao i svake godine – kaže Rodin.

Hercegovački derbi

“Skauti” imaju još jedan veoma težak meč - domaćini su Zrinjskom u srijedu, kad će hercegovački derbi odlučivati o polufinalisti Kupa BiH. “Plemići” imaju prednost od 24:22 iz prve utakmice u Mostaru.

- Potrudit ćemo se da napravimo rezultat, ali moramo razmišljati i o Vogošći, jer bi nas ovo moglo potrošiti. Vjerujem, ipak, da neće biti problema da ih savladamo pred svojom publikom - zaključio je Rodin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.