OSTALI SPORTOVI

Pašukan i Lakatoš najbrži

Avaz Sport

26.4.2018

Trećim plivačkim mitingom u nizu, održanim u Banjoj Luci, koji se boduje za Veliku nagradu balkanskih gradova, završen je regionalni projekt tri kluba Bosne iz Sarajeva, 11. aprila iz Beograda i banjalučkog 22. aprila.

Osvajači nagrade su Emina Pašukan (Bosna Sarajevo) u ženskoj i Kristijan Lakatoš (Vojvodina Novi Sad) u muškoj konkurenciji. Pašukan je osvojila ukupno 11 bodova (Sarajevo 4, Beograd 3, Banja Luka 4 boda), druga je bila Mila Medić (Vojvodina) sa sedam bodova, a treća Hena Mešić (Sport Time Sarajevo) sa pet. Lakatoš je osvojio sedam bodova (Sarajevo 4, Banja Luka 3), ispred Stefana Šoraka (Vojvodina, 7) i Velimira Stjepanovića (Partizan Beograd, 4). Na ova tri mitinga učestvovalo je više od 1.800 plivača i plivačica iz 14 država.

Mitinzi su bili certificirani za norme za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu (Argentina), koje su na programu u oktobru 2018.

A-norme za Olimpijske igre mladih isplivali su Emina Pašukan, Mila Medić i Tina Tadić, a oboreno je dvadesetak državnih rekorda BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.