OSTALI SPORTOVI

Stoni tenis: Reprezentacija BiH bolja od Maldiva

Avaz Sport

1.5.2018

Lijepa vijest sa Svjetskog prvenstva. Stonoteniske BiH pobijedile Maldivi i sutra igraju protiv Norveške za plasman u Drugu diviziju.

Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno u Halmštad je u četvrtom kolu na 54. izdanje Svjetskog prvenstva sa 3:0 danas pobijedila Maldive i tako ostala u utrci za plasman u Drugu diviziju.

Nakon četiri odigrana kola, naše djevojke su upisale tri pobjede i poraz, a danas su Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Sanja Milojica upisale sve tri pojedinačne pobjede.

- Bosna i Hercegovina se ovim pobjedom nad Maldivi a, već kvalificirala za glavni žrijeb za Drugu diviziju, ali ćemo su sutra protiv Norveške boriti za pobjedu - katala je Amela Hadžiahmetović Mujezinović iz Halmstada.

Podsjetimo, naše najbolje djevojke su u prvom kolu sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u naredna tri ola ostvarila tri pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe) i danas protiv Maldivi sa 3:1.

- Prezadovoljna sam sa svim svojim nastupima. Još ako sutra to potvrdim protiv norveške igračice bit će super - riječi su naše najbolje igračice Emine Hadžiahmetović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.